Ads 468x60px

miercuri, 24 octombrie 2012

Verticala puterii este veriga slabă a formațiunilor politice cărora le lipsesc solutiile aplicate

Problema cea mai acută a modelului executiv politic din țara noastră o constituie verticala puterii. La această situație se ajunge inclusiv și ca urmare a lipsei unui dialog real în interiorul grupurilor politice. Și dacă nu există vreun contact reciproc avantajos în domeniul schimbului de bunuri în cadrul mișcării sau a partidului este deja clar că membrii de rând ai acestora nu au ce câștiga ca urmare a sprijinului acordat formațiunii. Astfel cetățenii rămân decepționați de întreaga componentă instituțională politică a societății fără vreun gând de a mai reveni.



Principiul recrutării membrilor de partid după cantitate, doar din considerente de PR, fără a ține cont de calitățile profesionale, intelectuale și de experiență  ale fiecăruia duce, fără îndoială, spre scăderea actului politic în țară. Cunosc destule cazuri când specialiști remarcabili din cadrul diferitor domenii de activitate, având la activ în portofolii o mulțime de inițiative serioase, au fost, sunt și rămân pur și simplu ignorați de politrucii instalați artificial în funcțiile de bază ale formațiunilor politice doar pentru că nu au fost sprijiniți de cineva din interiorul acestor grupuri de interese.

Demnitarilor, parveniți din structurile partiinice, în acest moment le lipsesc soluțiile problemelor cu care se confruntă țara atât la nivel economic, social și din domneniul relațiilor internaționale cât și în ce privește autoadministrarea. Aceasta se întâmplă nu din cauza imposibilității găsirii unei rezolvări coerente a situațiilor ce necesită soluții practice ci ca urmare a corupției morale care face imposibilă accederea unor personalități cu aptitudini și capacități politice, inclusiv organizatorice, reale. Când la conducerea formațiunilor politice ajung demagogi verticala puterii devine veriga salbă care determină eșecul întregii politici de stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu