Ads 468x60px

vineri, 5 octombrie 2012

Sărăcia ca rezultat politic - calea sigură spre conflict

Urmaresc mai atent de aproape jumătate de an conflictul sirian prin intermediul rețelelor de socializare și a forumurilor specializate. În tot acest răstimp n-am observat nicăieri o descriere obectivă a situației din această țară chiar dacă au fost publicații de top din occident sau ziare tirajate din Federația Rusă. Evident este faptul că nimeni, dintre locuitorii Siriei, nu este bucuros de acest război civil – nici acei care trăiesc încă într-o pace relativă și cu atât mai mult nici locuitorii provinciilor angrenate în ciocnirile armate.

Nu pot să mă pronunț cine ar fi vinovatul principal al situației iscate: opoziția sau puterea de la Damasc, un lucru este sigur – acest conflict s-a născut din sărăcie și degradarea morală. Diferența crescândă dintre clasele sociale afiliate unor curente ideologice și religioase și lărgirea prăpastiei dintre putere și forțele politice aflate într-o opoziție acută una față de cealată a făcut ca exteriorizarea nemulțumirilor să se producă într-un mod radical.

Oricât n-aș vrea să fac legătura cu situația din țara noastră aceasta este destul de evidentă: o adiminstrație ineficientă datorată deselor scandaluri legate de orgolii personale, promisiunile electorate neonorate și, dacă am putea spune așa, ștergerea granițelor moralității tradiționale.

Ne îndreptăm și noi oare spre un conflict de proporții în viitorii ani? Cui îi folosește degradarea social-economică din țară?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu