Ads 468x60px

miercuri, 17 octombrie 2012

De parcă așa și ar trebui să fie - medicamente doar cu rețetă

Motto: ”Trebuie să fim mândri că Moldova este țară selectată pentru testarea medicamentelor” (mancurt)

La recomandarea fraților mai mari reprezentantul statului în problemele de sănătate a populației introduce în grabă și fără prea mare mediatizare rețetele prescrise de doctor la circa 80% din medicamentele din farmacii, de parcă ar fi aceasta problema de bază a sistemului medical moldovenesc.  Unul din argumentele acestui demnitar este că cei bolnavi cumpără preparatele destinate lecuirii cu sacii, un altul că ar vrea să facă ordine pe piața farmaceutică și nu în ultimul rând alinierea la standardele internaționale.



Totuși nu înțeleg mai multe lucruri la această revoluție moldovenească în domeniul farmaceutic: Cărei categorii de cetățeni nu i-au convenit medicamentele fără rețetă? De ce nu a fost organizată o dezbatele publică înainte de a impune bolnavilor să mai treacă o dată-n plus pe la medic înainte de a primi doctoria? Și, cine va răspunde pentru un eventual eșec al acestei măsuri luate în mare pripă?

Nu mă mai miră optimismul viclean al autorităților care în mod sigur nu prea-i interesează toate incomoditățile create cetățenilor care și așa suferă de o administrare defectuoasă. În așteptarea unui nou suport financiar extern demintarii de top fac tot posibilul să placă prorpiilor finanțatori chiar și cu prețul jerfirii prorpiului popor pe altarul intereselor geopolitice. Să vedem ce decizii înțelepte vor mai fi luate de miniștri care la indicații străine urmând aceeași filosofie declară că societatea este bolnavă, nu este pregătită și, mai nou ne dau de înțeles că, poate fi folosită pe post de cobai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu