Ads 468x60px

luni, 18 aprilie 2011

În prag de Paști politicienii noștri mai preocupați de alegeri decât de curăția sufletului

Am intrat în Săptămâna Patimilor când orice creștin ca niciodată e mai aproape de Biserică. În această perioadă de post sufletesc și trupesc oamenii tind să se abțină de la tot ce îi desparte de Dumnezeu. În timp ce toată suflarea ortodoxă din țară se pregătește de sărbătoarea Învierii politicienii mioritici ai plaiului nostru și-au găsit de cuviință să-și înceapă campania electorală plină de mândrie proletară și orgoliu pătimaș.

Nu știu din ce considerente, politice sau sociale, s-a luat hotărîrea ca începutul campaniei să înceapă anume în timp ce lumea se pregătește intens de prima dintre sărbătorile creștinătății. Acest pas neinspirat ne duce cu gândul la depărtarea dintre clasa politică națională și ceilalți oameni care coexistă încă destul de liniștit în spațiul pruto-nistrean, în contextul scandalului iscat de vedetele politice autohtone.

Nu-i exclus ca și de data aceasta să se înregistreze un absenteism masiv datorat dezinteresului față de clasa politică națională care este nu se îngrijește deloc de populația băștinașă pe parcursul anului. În fiecare ziar sau publicație electronică, televiziune sau radio aproape în fiecare zi apar știri ce vizează politicul. În afară de aceasta liderii scenei publice în marea lor majoritate nu produc absolut nimic exact ca niște trântori ce sug din bugetul țării sume enorme de bani care în mod normal ar trebui să ajungă la cei nevoiași.

Începutul de campanie în prag de sărbători pascale desigur, dacă ne luăm după logica politichiei moldovenești, le va oferi posibilități unice candidaților la funțiile de demintari pe teritoriul țării. Fiecare din aceștia vor avea șansa de a-și etala calitățile personale mai mult sau mai puțin false. Ca și în anii trecuți, fără excepție, politicienii noștri indiferent de culoarea politică și-au făcut imagine pe seama Bisericii. Însă până la nivelul intelectual al vedetelor noastre politice nu ajunge că relația cu acest organism religios nu constă doar în lozinci și afișe de grup legate prin interese. Relația cu Biserica trebuie să fie una sinceră pe care s-o simtă inclusiv oamenii care nu frecventează locașele de cult. La noi, din păcate, vedem că șeful cabinetului, domnul Vladimir Filat, după ce a avut obrăznicia să aprobe legea pederastiei a urcat pe amvonul Catedralei mitropolitane în dreptul preoților pentru a-și afișa public orgoliul de mare şef.

În seara aceleiași zile, de Florii, primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă, probabil dintr-un exces de zel electoral a participat într-o dezbatere televizată cu Victor Bodiu candidatul la funcția de edil al aceluiași oraș. În prima zi din Săptămâna Patimilor ambii candidați au uitat complet de Biserică și de poporul credincios în frunte fiind doar ambițiile personale. Asflel am păutut observa că în ce privește atitudinea liderilor politici biserica ocupă printre primele locuri doar de sărbătorile mari la care vine foarte multă lume în rest aceasta ocupă ultimul loc pe tot parcursul anului.

De această dată în bisericile din toată republica putem spune că vor fi prezenți la slujba pascală un număr record de candidați la funcțiile de primari – falși creștini care cu trupul vor fi în locașul de cult iar cu mintea și inima exclusiv la voturile oamenilor. De data aceasta vom vedea toată falsitatea liderilor noștri politici care pe parcursul întregului an au avut de rezolvat lucruri foarte serioase mai ales în diminețile duminicilor și a celorlalte sărbători ortodoxe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu